Vis at Work

mosselen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het hele jaar kan haring geconsumeerd worden. In de maanden juni t/m september mag de haring de naam Hollandse Nieuwe dragen omdat dan het vetpercentage boven de 16% ligt. Dit vet heeft de haring in het voorjaar aan gegeten. Wij streven altijd naar een haring met een vetpercentage  van 22 %.

Haring kan op verschillende manieren worden gegeten. De meest voorkomende is vers van het mes, met of zonder uitjes eventueel op een broodje of roggebrood. Bij een salade of als een salade.

Buitenlanders vinden het maar raar en ook sommige Nederlanders hebben er niks mee om een rauwe vis in hun mond te laten glijden. En dat is belachelijk, want de haring is zo ongeveer het lekkerste wat de zee en de wijde omgeving te bieden heeft.

 

 

 

 

 

 

 

7 redenen om haring te eten:

  • Haring is ontzettend gezond
  • Haring eten is gezellig
  • Haring eten is esthetisch zeer verantwoord
  • Haring is ideaal katervoer
  • Met haring kun je eindeloos variëren
  • Als je haring eet, hoef je geen vis in z’n ogen te kijken
  • Haring is gezond fast food

 

Wist u:

1…..dat haring veel Omega 3 vetzuren bevat? Goed voor hart en bloedvaten.
2…..dat haring veel proteïne en een flinke dosis vitamines bevat? Vitamine A, Vitamine B, Vitamine B2, Vitamine B6, Vitamine B12, Vitamine C en vooral Vitamine D. Kortom, regelmatig een haring eten is heel erg gezond.
3…..dat haring wel 45 cm lang kan worden en tot wel 1 kg kan wegen.
4…..dat haring wel 22 jaar oud kan worden.
5…..dat er twee soorten haring zijn: De Atlantische haring en de Oostzee haring.
6…..dat haring gegeten kan worden als; Bokking(gerookt), Maatjesharing(Hollandse nieuwe), Panharing (gebakken),Pekelharing (gezouten), Zure haring en Rolmops (zure haring met augurk)